Veckan via tingen: v 17

Vecka 17 var intensiv men rolig och det hände en stor grej. Prylarna får berätta. klänning Min käresta har jobbat med en animerad långfilm i flera år med titeln The Tower. I veckan meddelades att den antagits till en av världens största filmfestivaler för animationer i Annecy, Frankrike. Deras film är inte med i tävlingen, men bara att bli utplockad till visning där är stort! Det är deras första långfilm och allt. Så nu provar jag klänningar för att se vilken som skulle passa på en eventuell röd matta. Hehe. Det blir i så fall min första matta. jordgubbar Vi har haft gäster non stop under vår lediga tid på sistone. Till veckan kommer den sista för den här gången och stannar i fem dagar. Gäster betyder extra mycket gott att äta, som t ex säsongens första (sura) jordgubbar. klubba Gossen får presenter av gästerna, ofta något sött, och blir givetvis helt speedad. kudde Den här kudden köpte jag på Indiska för att ha i barnrummet som aldrig blir klart. Den passade inte alls så jag får lämna tillbaka. Jag måste ha något ännu mer färggrannt tror jag. Inget dovt och romantiskt. "Det är inte coolt" som min fyraåring skulle säga. kungsträdgården En av de positiva sidorna med att jobba i ett arkiv - som jag gör till vardags - är att man ibland kan få överta sånt har legat på nån hylla utan att nånsin bli efterfrågat. Som den här tavlan med barn som leker i snön i Kungsträdgården år 1925. Ja, det var vecka 17 via tingen det. Trevlig långhelg!
april vecka 17
1 kommentar

Veckan via tingen: v 16

Här kommer ett försenat inlägg om förra veckans ting. Det hände så pass omvälvande saker under de där dagarna att jag inte hann med bloggandet. Men däremot kommer det generera roliga inlägg i framtiden om det vill sig väl. Jag får be om att få återkomma. Kryptiskt kryptiskt. Nu kollar vi in prylarna! keramikpärlor Jag har åter börjat använda ett läderhalsband med keramikpärlor som jag köpte för något år sedan. Tillsammans med min grå favorittröja får de mig att se ut som Nordman, men jag kan inte låta bli att trivas ändå. botanik Vi har fått totalt dille på växter här hemma. Det odlas, tecknas och plockas vårblommor. miniatyrskepp Det är dags att planera semestern ordentligt. Det här lilla miniatyrskeppet köpte jag i fjol i vår fiskeby i Portugal. Det får mig att il-längta tillbaka, men det blir nog inget Portugal den här gången ändå. randigt Jag har sorterat garderoben och sålt grejer på Tradera. Upptäckte att jag verkar vurma lite extra för randigt. solkatt Men det allra bästa förra veckan var solen (ok, det är ingen pryl men får vara med ändå). Det är vår första sommar i lägenheten och ljuset fyller verkligen alla rum redan nu. Jag älskar att vara i det.
april vecka 16
0 kommentarer

Lördagslista

Eftersom jag inte hunnit blogga som tänkt den här veckan får det bli en snabb lista istället.
 
1. Har du något smeknamn?
Nej, mitt namn är inte så rimvänligt. Det blir "Sara S" när det är som roligast.
 
2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?
Njae, inte konstigare än att jag måste ha mitt morgonkaffe.
 
3. Andra måsten?
Helgfrukost i vardagsrummet, kolla hur odlingarna mår, logga in på Avanza-appen vid kl 16 varje dag, poddar i öronen till och från jobbet, mobilläsning innan jag somnar.
 
4. Några lyxvanor?
Utlandsresor varje år för att kunna vara med svärfamiljen. Och att jag både kan spara pengar varje månad och samtidigt ha råd att köpa det mesta jag behöver.
 
5. När ingen ser, vad gör du då?
Sjunger karaoke på mobilen.
 
6. Vad stör du dig på hos andra?
Lynnighet och folk som går och surar. Eller illa dolt skryt och överlägsna skratt på andras bekostnad.
 
7. Vad är din sämsta sida?
Jag är dålig på att höra av mig och att svara på meddelanden och samtal. Jag är inte bra på att underhålla mina vänskapsrelationer, särskilt inte sen jag blev mamma. Detta beror på mitt stora behov av ensamhet och frihet i kombination med en smula social fobi.
 
8. Vad är din bästa sida?
Jag är kreativ, fantasifull och blir väldigt sällan på dåligt humör. Jag är kärleksfull, generös och lojal med de mina och kommer snabbt väldigt nära personer jag klickar med.
 
9. Vilken sida av sängen sover du på?
Vänstra delen av sängen, med kroppen vänd åt vänster.
 
10. Vad gillar du för musik?
Punk, drömsk electronica och 60-tal.
 
11. Gråter du ofta?
Nej, väldigt sällan. Förr grät jag jämt. Nu när jag är mamma kan jag inte hålla på och bryta ihop så där längre.
 
12. Finns det något du säger åt andra att göra men inte gör själv?
Att inte ta åt sig om någon varit svinig, men själv går jag och ältar hur länge som helst.
 
13. Vad sjunger du när du står i duschen?
Det blir mest barnvisor nuförtin.
 
14. Vad önskar du dig mest just nu?
Kunna ha semester och vara ute i den plötsliga värmen!
 
15. Vilken maträtt är din favorit?
Färsk tonfiskfilé i Japan. Nu ska jag äta glass med min son!
 
Trevlig lördag, wherever you are.
 
Lista snodd från Elsa.
 
lista
0 kommentarer