Ljusstrimmor

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
 
Det här blir de sista sommarbilderna. Jag är tillbaka i vardagen sedan länge. Nu med smärta i bröstet.
 
Jag skulle krama Gossen över staketet till förskolan igår morse och lyfte därför upp honom för att komma åt. Det var inte så smart gjort. Tyngden gjorde att jag pressade bröstbenet mot kanten av staketet och kände hur det för ett ögonblick liksom blev konkavt. Som när man öppnar och stänger ett hårspänne. Jag kunde inte andas först för att det gjorde så ont. Nedanför mig stod en skock barn och tittade förvånat på mig. ”Vad hände mamma?” sa Gossen oroligt och trodde att det var hans fel (lilla hjärtat). Jag försökte förmedla att det inte var nån fara. Två fröknar kom för att se vad som stod på. Så småningom kunde jag resa på mig och andas igen. Jag åkte till jobbet. Nu är jag alldeles öm och det hugger till när jag skrattar. Jag tänkte därför undvika allt som är kul till dess det hela läkt. Tyvärr började jag lyssna på Jonatan Unges sommarprat (inte heller det särskilt smart) och nu är jag rädd att bröstsmärtan blivit kronisk. Var tvungen att stänga av programmet efter halva tiden för att inte få en fraktur. Inte blev det bättre för att jag googlade upp hans stand-up på youtube. Att jag inte har fattat att han är så rolig förut.
 
1 kommentar

Hälsingesommar

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
 
En dag vill jag bo där. Med ån, havet och väggklockan som slår hel och halv timme.
 
0 kommentarer

Loppat och ärvt

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Jag kom hem med en drös prylar från Hälsingland. Det mesta hittade jag på mormors vind, ett fåtal köptes på loppis. På den första bilden syns det loppade. Kudden är till Gossens rum. "Mmm, så len och glansig". Blir fin tillsammans med något kornblått. Älskar figurinen också med de tre gracerna. Vi har den i en större version i stugan, men den här tar jag med mig hem. En rund skärbräda, vågig assiett och en näverkorg likaså.
 
Resten av sakerna är alltså från mormor och från mitt barndomshem. Ett stort rosarandigt tygstycke som nog varit ett överkast. Älskar färgen och ska sy något av det så småningom. Josabeth Sjöberg-tavlorna hade vi på väggen hemma när jag var liten. Glasassietten är jag också uppvuxen med. Den är omärkt så jag vet inte var den är ifrån. Jag hittade bara en. Mamma har fler. Bakskivan är mormors och de små kopparna blir fina med värmeljus i till vintern.
 
Jag fick också med mig en massa serveringsskålar, burkar och gamla bestick från de överfulla lådorna i stugan. Jag borde vara mätt på prylar nu, men icke sa nicke. Istället hungrar jag efter fler fina föremål. Mycket vill ha mer och så vidare.
 
loppis
0 kommentarer