Julaftonspromenad

-11 grader. Gnistrande vägar. Solnedgång vid kl 14. Vi gick ut på promenad med sparken.

(null)
Perfekt sparkföre. Lille gossen sköt på. Vi vände ganska snabbt hem pga dåligt klädda för kylan.

(null)

Väntan på tomten gick alldeles för långsamt, tyckte sonen som däckade strax efter att Kalle börjat. När han vaknat fick min brorson Andreas klä ut sig till tomte i smyg. Gossen sprang från fönster för att se om den där slöa tomten skulle behaga komma snart.

Äntligen var det dags. Det bultade på dörren, tomten kom med en liten klapp, sonen pratade glatt och tackade så mycket. Tomten sa att han skulle skynda vidare till nästa hus.
- Hejdå, Tomten! Sa vi vuxna och vinkade.
- Hejdå, Andreas! Sa sonen.


0 kommentarer

Pulkaåkning och engelsk julbrunch

Dan före dan före dopparedan. Stilla snöfall med flingor som dun. Vi åkte till Bagarmossen för att äta traditionell engelsk julbrunch hos Clara, Joe och tvillingarna.

(null)
De hade dukat fint. Alla tog med en rätt var. Jag bjöd på potatisgratäng.

(null)
Vi började kvällen med pulkaåkning. Vuxna och barn. Vid middagen stod vi i ring kring bordet och öppnade varsin smällkaramell. Pangandet skrämde vettet ur hunden som var med. Stackaren låg sen och darrade i två timmar.

(null)
Jag älskar middagar som inte är så tillrättalagda. Blev oerhört förtjust i att såskannan var full med skvätt. Befriande.

(null)
Vi var 9 vuxna, 5 barn, 1 katt, 1 hund. Gladast av alla var den här gulliga bebisen som väckte min bebislängtan med sina fyra risgrynständer.
(null)

Kvällen avslutades med barncharader. Det var bara de vuxna som tyckte det var kul. Mitt lag vann, men motståndarlaget var roligast. Mycket fäktande med armarna och obegripliga rörelser.

På vägen hem var både jag och sonen vrak. Han av trötthet, jag av ovana av att dricka mer än två glas. Känner allvarligt för att sluta dricka alkohol alls. Det gör mig inte gott.

Det var hur som helst det bästa julbordet på åratal. Saftig kalkon, tranbärssylt och gravy, inlagd morotslåda, kanadensisk paj, grönsallad och mycket vitlök i potatisgratängen.

0 kommentarer