Frihetslängtan

Jag är så himla trött på att jobba just nu. Egentligen skulle jag ha gått på semester i början av juli, men pga ändrade planer blir det inte förrän i slutet av månaden. Då får jag bara vara ledig i två veckor.
 
Untitled
Jag önskar att jag kunde ta fem veckor i streck nån sommar. Det blir så här utspritt eftersom mina semesterdagar oftast spenderas under våren eller hösten för att hälsa på svärföräldrar. Sommaren blir därför alltid kort för mig. Och det gnager i mig eftersom jag vill ha en längre sammanhängande period av sommarlov ihop med mitt barn.
 
Untitled
Untitled
Egentligen ska jag väl inte klaga. Jag får ju ledigt där i utlandet under vistelserna med svärsläkten, men det är den här känslan av att aldrig helt få välja sin ledighet som stör mig just nu. Om jag fick välja helt fritt skulle jag hyra hus på landet nära havet så att sonen kunde leka på stranden och även klappa på kossor.
 
Untitled
Untitled
På över tio år har jag inte haft en sån där sommar som var så typisk när jag var liten. Svenska stränder fulla av musselskal, cykelturer till någon sjö, att fiska, små renoveringsprojekt och att bara få vara.
 
Untitled
Untitled
Jag borde ta körkort också. Jag vill kunna hyra bil och inte vara beroende av andra. Jag har ett enormt längt efter frihet just nu. Jag vet inte vad jag ska göra för att stilla det så jag sitter på jobbet i det kyliga arkivet och missbrukar naturgodis istället. Med värmefläkten på känns det nästan som en sommarbris. En liten flykt i stunden.
 
2 kommentarer

Att semestra i Annecy

Det är en gåta att inte fler åker på semester till Annecy. Det är den perfekta staden för par som vill låtsas att de är med i en romantisk film. Men det är kanske plånboken som stoppar en, eftersom det är dyrare här än i exempelvis Paris? Här kommer i alla fall bildbevis på att det är väl värt pengarna. Det blir därmed det sista inlägget om Annecy.
 
annecy
kanal
hotell
Annecy är underbart att semestra i. Sjön är den renaste i Europa och vattnet går att dricka sa taxichauffören. Det sa man om Mälaren också för några år sedan. Sedan var det någon politiker som smakade på det och fick typ magsjuka och hormonstörningar och blev tvekönad osv. Man får ta det med en nypa salt med andra ord. Men det ser ut att vara rent åtminstone!
 
Untitled
Untitled
Untitled
lake
Det går att bada ungefär var man vill. Hela sjön tar man sig runt på några timmar/en dag. Det ligger små sagoslott utspridda lite här och var bland bergen. Bästa färdmedlet är cykel eller trampbåt. Vi bodde i ett skruttigt Airbnb-hus femton minuters cykelväg från stan. Det var alldeles utmärkt. Fina cykelstråk överallt. Berg att bestiga om man så vill.
 
fasad
cafe
dessert
antik
Staden är gammal och kanaler rinner kors och tvärs. Det finns många kaféer och restauranger att välja på. Alpmaten är mer bastant än det övriga franska, men lika god för det. Lunchrestaurangerna stänger runt 13-14, så eftermiddagarna får man vistas på kafé. Turisterna är pensionärer, barnfamiljer och par från främst Frankrike och USA.
 
fika
choklad
broar
Annecy-borna gillar stora hundar. En var nära att attackera oss under vår kvällspromenad. En riktigt rejäl kolsvart vakthund, med blottade tänder, morrningar och ragg. Sakta och hotfullt kröp den mot oss i skuggorna vid en stängd strandrestaurang. Som tur var kom ägaren ut i rättan tid, precis innan jag i panik hade tänkt springa därifrån och därmed förmodligen lockat till attack. Jag har aldrig känt mig som ett sånt villebråd förut. Tacka vet jag katter. Men nu var det ju inte det lilla missödet vi skulle prata om utan stadens förträfflighet!
 
kanal annecy
 
Utöver galna vakthundar rekommenderar jag verkligen Annecy. Så otroligt vackert, trevligt folk och lagom stort. Åk dit!
 
 
Annecy Frankrike
0 kommentarer

Skymningspromenad och vårt tionde år tillsammans

För 10 år sedan blev det vi. Pulsen som bankade i halsgropen så att halsbandet vibrerade. Den bekväma tystnaden. Ett djup jag aldrig sett hos någon annan. Samförståndet.
 
lake annecy
Första gången vi sågs ensamma gick vi en runda i alla second hand-butiker på Söder. Sen fortsatte vi hem med fnissig högläsning av portugisiska noveller, hemmadans till franskt 60-tal och piprökande i köket.
 
lake annecy
Jag glömde allt runt omkring mig. Det fanns bara vi. Du flyttade in och vi fick en gemensam vardag.
 
lake annecy
Jag tycker mycket om vardagslivet. Det håller mig på jorden när det stormar. Mitt liv har alltid varit stormigt. Förr. Men du har hållit fast mig då. Jag fattar inte hur du orkat.
 
lake annecy
Av allt vi gått igenom har kampen för det barn vi fått varit den tuffaste och den bästa. Men det är sant som de säger att småbarnsåren går hårt åt förhållanden. Det är lätt att sikten skyms av fiskpinnar, förskolelogistik och tvätthögar.
 
lake annecy
Men nu såg vi varandra tydligt igen. Vid den franska sjön vid alpbergen. Och jag kände mig lyckligt lottad som får ha dig vid min sida. Åldras och uppleva nya saker. Göra det tionde året så bra vi bara kan.
 
Annecy Frankrike kärlek
3 kommentarer