Alpväder och tankar om resande

Det sista vi gjorde innan vi reste var att inhandla regnkläder. Jag använder mest paraply i Stockholm och har tänkt länge på att skaffa regnjacka och stövlar, men det har liksom aldrig blivit av. Tillsammans med underkläder är fritidskläder bland det tråkigaste att köpa tycker jag. Men nu stod det ju överallt i väderapparna att det skulle bli oväder i Annecy, så jag blev tvungen att shoppa galon för att kunna njuta av min resa.
 
annecy
Untitled
Appen sa att dag nr 2 skulle bli värst. Åska och grejer. Jag tittade upp mot bergen utanför fönstret på morgonen och såg att det mulnat på. Spännande!
 
Annecy
Jag förberedde mig upp till tänderna för utevistelse i alperna och satte mig på cykeln in mot stan.
 
Annecy
Oj, vad molnigt. Fast vad är det för blått jag skådar där i hörnet?
 
Annecy
Som en rök löste molnen upp sig när jag nått stadskärnan och snart lackade svetten under mitt lager av galonisar.
 
grey
Annecy
Jag stod här på bron ett slag och lät kanalen skvätta mina ben för att svalka lite medan solen trängde sig igenom den tunna hinnan moln.
 
Annecy
Strax blev vädret så här och jag förbannade mig själv som litat så på min telefon istället för mitt sunda förnuft. Vi är söderut. Det är varmt trots regn. Varför packade jag inga sommarkläder? Så dumt.
 
Annecy
Jag köpte mig en läcker glass (mmm pistage, persika och viol) och satte mig på en bänk och filosoferade. Jag har fått för mig att jag inte är en som gillar att resa särskilt mycket. Jag gillar inte att rucka på mina rutiner(kontrollfreaket i mig), inte heller evighetslånga restaurangbesök (den rastlösa smörgåsslukaren i mig) eller när man ska gå i flock och titta på samma saker (tonåringen i mig). Men jag måste säga att Annecy har omvänt mig. Så här ska en semester vara. Spontan, rörlig, avslappnad, vacker och romantisk.
 
Förhoppningsvis är detta den första och sista gången jag skriver ett blogginlägg som handlar om väder. Så otroligt ointressant. Jag ville mest ha en anledning att posta några av mina tusen bilder.
 
Annecy Frankrike
0 kommentarer