Frihetslängtan

Jag är så himla trött på att jobba just nu. Egentligen skulle jag ha gått på semester i början av juli, men pga ändrade planer blir det inte förrän i slutet av månaden. Då får jag bara vara ledig i två veckor.
 
Untitled
Jag önskar att jag kunde ta fem veckor i streck nån sommar. Det blir så här utspritt eftersom mina semesterdagar oftast spenderas under våren eller hösten för att hälsa på svärföräldrar. Sommaren blir därför alltid kort för mig. Och det gnager i mig eftersom jag vill ha en längre sammanhängande period av sommarlov ihop med mitt barn.
 
Untitled
Untitled
Egentligen ska jag väl inte klaga. Jag får ju ledigt där i utlandet under vistelserna med svärsläkten, men det är den här känslan av att aldrig helt få välja sin ledighet som stör mig just nu. Om jag fick välja helt fritt skulle jag hyra hus på landet nära havet så att sonen kunde leka på stranden och även klappa på kossor.
 
Untitled
Untitled
På över tio år har jag inte haft en sån där sommar som var så typisk när jag var liten. Svenska stränder fulla av musselskal, cykelturer till någon sjö, att fiska, små renoveringsprojekt och att bara få vara.
 
Untitled
Untitled
Jag borde ta körkort också. Jag vill kunna hyra bil och inte vara beroende av andra. Jag har ett enormt längt efter frihet just nu. Jag vet inte vad jag ska göra för att stilla det så jag sitter på jobbet i det kyliga arkivet och missbrukar naturgodis istället. Med värmefläkten på känns det nästan som en sommarbris. En liten flykt i stunden.
 
2 kommentarer
Nana

Vet inte om de är en lösning. Men har ni föräldrardagar kvar? Kanske ta några sådana ihop med semestern så blir de lite mer ledighet.

Svar: Det är ett alternativ, men jag har inte så många dagar kvar så jag nallar motvilligt av dem. Nästa år måste jag planera annorlunda.
snickis.blogg.se

Emma

vi får peppa varandra på körkortet! jag är 38 och på måndag har jag min första körlektion av just de anledningar du listat. det är aldrig för sent :)

Svar: å, ja! berätta gärna hur första lektionen gick. är du lika harig som jag kanske? jag får för mig att jag ska fastna i en rondell och aldrig lyckas ta mig därifrån.
snickis.blogg.se