Ljuvliga semester

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Nu är jag här. I vår hammock, med handen mot det snustorra hälsingegräset, och semesterlugnet infinner sig på ett ögonblick. Jag sover gott till åns brus, tryggt omgiven av allt sånt vi och våra släktingar lämnat efter oss i den här världen. Vår brokiga, röriga gård där vi får vara som vi vill. Inget trendigt så långt ögat når. Vi sover som stockar med fönstren på glänt. Glömmer vad det är för dag, men inte vilket år för ibland når pustar från skogsbränderna ända hit. Vi äter hälsingeostkaka med grädde och hjortronsylt, plockar vinbär och hallon. Gossen vill aldrig ha kläder på sig. 

För några dagar sen hälsade mina kusiner med barn på. Så kul att se oss själva som de vuxna föräldrarna. Vi som nyss satt i lekstugan och gjorde låtsasmat. Precis som mamma och hennes syskon gjorde för sextio år sedan. Nu var det vår tur att bli utkörda därifrån för att ungarna ville vara ifred.

I förrgår lärde sig gossen gunga själv. En stor sak! Inte minst för mig som är utled på att stå och göra fart i lekparken. Armen får också semester.
 
 
Stugan | semester | |
Upp