Att semestra i Annecy

Det är en gåta att inte fler åker på semester till Annecy. Det är den perfekta staden för par som vill låtsas att de är med i en romantisk film. Men det är kanske plånboken som stoppar en, eftersom det är dyrare här än i exempelvis Paris? Här kommer i alla fall bildbevis på att det är väl värt pengarna. Det blir därmed det sista inlägget om Annecy.
 
annecy
kanal
hotell
Annecy är underbart att semestra i. Sjön är den renaste i Europa och vattnet går att dricka sa taxichauffören. Det sa man om Mälaren också för några år sedan. Sedan var det någon politiker som smakade på det och fick typ magsjuka och hormonstörningar och blev tvekönad osv. Man får ta det med en nypa salt med andra ord. Men det ser ut att vara rent åtminstone!
 
Untitled
Untitled
Untitled
lake
Det går att bada ungefär var man vill. Hela sjön tar man sig runt på några timmar/en dag. Det ligger små sagoslott utspridda lite här och var bland bergen. Bästa färdmedlet är cykel eller trampbåt. Vi bodde i ett skruttigt Airbnb-hus femton minuters cykelväg från stan. Det var alldeles utmärkt. Fina cykelstråk överallt. Berg att bestiga om man så vill.
 
fasad
cafe
dessert
antik
Staden är gammal och kanaler rinner kors och tvärs. Det finns många kaféer och restauranger att välja på. Alpmaten är mer bastant än det övriga franska, men lika god för det. Lunchrestaurangerna stänger runt 13-14, så eftermiddagarna får man vistas på kafé. Turisterna är pensionärer, barnfamiljer och par från främst Frankrike och USA.
 
fika
choklad
broar
Annecy-borna gillar stora hundar. En var nära att attackera oss under vår kvällspromenad. En riktigt rejäl kolsvart vakthund, med blottade tänder, morrningar och ragg. Sakta och hotfullt kröp den mot oss i skuggorna vid en stängd strandrestaurang. Som tur var kom ägaren ut i rättan tid, precis innan jag i panik hade tänkt springa därifrån och därmed förmodligen lockat till attack. Jag har aldrig känt mig som ett sånt villebråd förut. Tacka vet jag katter. Men nu var det ju inte det lilla missödet vi skulle prata om utan stadens förträfflighet!
 
kanal annecy
 
Utöver galna vakthundar rekommenderar jag verkligen Annecy. Så otroligt vackert, trevligt folk och lagom stort. Åk dit!
 
 
På resa | Annecy, Frankrike | |
Upp