Fix inför filmfestivalen i Annecy

Anledningen till vår resa var att Mats Groruds och Rui Tenreiros film The Tower hade världspremiär på filmfestivalen i Annecy, som är världens största festival för animation. Filmen är i 3D men har tillbakablickar i 2D. Två team i Frankrike har skapat dockor, miljöer och teckningar baserade på min käresta Ruis visuella stil. Producenter från Norge, Sverige och Frankrike har samarbetat för att filmen skulle bli till.
 
The Tower (film)
The Tower (film)
 
Mats är regissör och filmen är baserad på berättelser han fick ta del av under sitt år i ett flyktingläger i Libanon. De beskriver hemskheterna under Israels ockupation och den ständiga hemlängtan och känsla av hopplöshet som generationer av palestinier bär på. Läs mer i intervjun med Mats i Variety.
 
The Tower (film)
The Tower (film)
The Tower (film)
 
Jag är ju jävig men jag tycker filmen är så oerhört vacker (trots hemskheterna). De har jobbat så hårt i flera år, rest fram och tillbaka till teamet i Frankrike, och de är mer än värda att vara en av de lyckliga som blivit uttagna till filmfestivalen.
 
The Tower (film)
The Tower (film)
The Tower (film)
 
Nu trängs de där med jättar som Disney, Netflix, Paramount, Pixar, Warner bros. och Gibli. Jag är så imponerad över den bedriften eftersom det är den första långfilmen för både Mats och Rui. Dessutom är jag lättad å oss fruar/flickvänner/partners vägnar som fått dra ett tungt lass hemma under produktionstiden. Tänk om det hela lett till ingenting! Vad bittert.
 
Annecy animation festival 2018
Annecy animation festival 2018
 
The Tower kommer att visas på SVT någon gång nästa år så håll ögonen öppna då.

 

På resa | Annecy, Frankrike | |
Upp