Småbarnsföräldrar på tu man hand i Frankrike

Jag har varit i Frankrike, i Annecy, nära gränsen till Schweiz. Molnklädda alper och swimmingpoolblå sjöar. Jag har sagt "det är så vackert!" cirka tvåhundra gånger per dag. Cyklat, badat, ätit och druckit gott. Helt enkelt haft det uuuunderbart.
 
Annecy lake
Untitled
Det har varit så nödvändigt för oss att få åka iväg som par. Vardagens ekorrhjul har närapå kvävt oss de senaste månaderna. Nu fick vi äntligen egentid i fyra dagar (nästan, vi delade rum med kärestans norske kollega). Gossen fick stanna med mormor i Hälsingland. Han hade fullt upp och knappt tid att prata i telefon med sina arma föräldrar, så vi slapp oroa oss för att vi lämnat honom.
 
Untitled
Untitled
Untitled
Annecy food
Vilken grej det är att få åka iväg som par, alltså. Det kändes som att vi var nykära. En annan miljö, långt bort från vardagsbestyren och rutinerna hemma. Rekommenderar alla småbarnsföräldrar att åtminstone få till en weekend själva per år. Första natten sov jag i tolv timmar streck, fläktad av svala alpvindar, blomdoft och fågelkvitter genom balkongdörren. Kärestan cyklade iväg och köpte saucisson, ost och vin som vi hela tiden smååt av. Han är så bra på att göra det fint med enkla medel.
 
Untitled
Annecy lake
Vi hade sett på väderapparna att det skulle bli regn och åska under hela vistelsen och packade därefter. Ett misstag visade det sig för det var sol och varmt mest hela tiden. Några skurar sista dagen bara. Tyvärr hade jag inte tagit med shorts eller badkläder, men det gjorde inget, jag badade i nattlinne och trosor ändå. Vattnet var klart och varmt som en svensk sjö i juli. Barn från trakten plaskade omkring med roliga badleksaker och jag tänkte att det måste vara helt fantastiskt att få växa upp där. Fast det krävs nog ett par miljoner på banken av områdets klientel att döma.
 
Untitled
Untitled
Untitled
disk
Jag försöker tänka ut hur man kan få in lite mer semester-vibbar i parlivet hemma i Sverige. Alltså, hur får man till vardagsromantiken? Det blir inte så värst passionerat när man bara projektleder familjeliv vecka ut och vecka in. Tips emottages tacksamt.
 
På resa | Annecy, Frankrike | |
Upp