Sista dagen på Häringe slott

Untitled
soluppgång
Natten på Häringe blev inte alls som jag trodde. Jag sov dåligt. Vaknade flera gånger. Det lät från grannarna genom väggarna. Inga spöken syntes till, tyvärr. Jag blev faktiskt lite besviken. Det verkade vara ett gulligt spöke ändå. Det var värmen, förkylningen och de höga kuddarna som var problemet. Stackars mig va?
 
Untitled
Nej, precis, det var inte ett dugg synd om mig. Jag vaknade glad trots allt. Inte går det att vara sur med en William Morris-fåtölj i rummet. Eller morgondis ute på sjön.
 
Häringe
the great gatsby
Det serverades frukost ute. Jag fantiserade om att det kanske var Den store Gatsby som stod för kalaset och inte mitt kontor. Men så hörde jag några prata om tjänsteutlåtanden och nämndhandlingar och fantasin raserades. Det var kontoret trots allt.
 
svan
En kollega livade upp stämningen genom att klättra upp på svanen för en seglats i poolen innan hon blev inhåvad av en livräddande servitör.
 
Häringe slott
tapet
Untitled
Efter frukost jobbade vi fram till lunch. Jag hetsåt den goda maten och begav mig sedan ensam ut för att kolla in omgivningarna.
 
sörmalnd
damm
Det är någonting speciellt med Sörmland. Det är så lummigt och rofyllt. En dag ska jag bo åt det här hållet. Eller åtminstone ha ett sommarställe här.
 
rotunda
murgröna
Ett sommarställe med rotunda och murgröna överallt, alltså.
 
syren
Häringe slott
Sen var det dags att hoppa på bussen tillbaka till stan igen. Tack för allt, härliga Häringe. I will be back. Hoppas jag.
 
Dagbok | utflykt | | Kommentera |
Upp