Julfrenzy

Det var längesedan jag kände mig så julgalen. Stämningen har redan infunnit sig sedan en dryg vecka tillbaka. Jag tror det är diverse influencers fel, för att de smittar mig så lätt med sin entusiasm inför att dekorera. Hej vad det fyndas julsaker på loppis! Jag vill ju inte vara sämre. Jag har hökblicken på i second hand-butikerna och ivrar inför adventshelgen. Jag och sonen ska fixa till det hemma och gå på adventskonsert i kyrkan. Det blir mys.
 
Untitled
Så här såg mina kinder ut i morse när jag gick till jobbet. Kristaller i mustascherna. "Det börjar bli Bestämber" konstaterade min fyraåring.
 
vaxljus1
Jag har en så fin adventsljusstake i silver som jag vill hitta passande stearinljus till. Jag tänker mig vita, långa skruvade. Hittar det ingenstans. Bara dyrt i en webbshop i Danmark. Får kanske nöja mig med nåt utan skruv.
 
deko5
I år har jag inte varit ute i skogen och plockat på mig natur att dekorera med. Jag kommer bara ha nån kvist och sen köra på plastgran. Jag pallar inte ha barr över hela lägenheten. Det räcker med smålego.
 
Untitled
Här sitter Underbarasara och pysslar! Det ska jag göra i år också. Nåt smått till granen blir det nog.
 
glögg
Glöggens tid är kommen. Fast jag kommer göra varm äppelmust och julsangria istället. Sangrian för att ära familjens portugisiska arv. Jag ska även tvinga min karl att göra sin familjs goda kaneldoftande risgrynspuddingslika efterrätt. Vad den nu heter. Antagligen kamelspott eller änkeslem eller något liknande, ty det brukar portugisiska sötsaker heta. I år vill jag verkligen att julbordet ska blandas upp med rätter från både Mozambique, Portugal och Sverige. Det blir trist med samma samma år ut och år in.
 
 
Dagbok | |
Upp