Jag ska förändra mitt liv på två månader

Jag har lagt pengar på något jag aldrig trodde jag skulle lägga pengar på. Det var ett infall. Jag gjorde slag i saken innan de vanliga tviveltankarna kunde få fäste, för annars skulle det bara utmynna i ett stort ingenting som vanligt.
 
Det började med att min svärbror förändrade sitt liv för några år sedan. Han började träna med en PT på webben för att han kände att han blivit alldeles för ohälsosam. Med sitt hektiska jobb fick han inte riktigt tid för träning och bra matvanor, men den här PT:n hjälpte honom få ordning på rutinerna. Att se före- och efter-bilder på min svärbror är verkligen fascinerande. Det är en stor skillnad. Hela han bara strålar av välmående. Han tränar inte med någon PT längre. Nu är allt det där integrerat i hans vardag. Han har verkligen förändrat sitt liv.
 
Jag kände att jag måste pröva något liknande själv. Min ohälsosamma livsstil kan inte fortgå. Jag dricker kaffe för att dämpa hungern, äter godis varje dag och sitter stilla alldeles för mycket. Jag har börjat få ont i ryggen, fått läskiga blodsockerkänningar, energinnivån är låg och det är väl bara en tidsfråga innan jag blir deprimerad eller sjuk av den här misshandeln av kroppen.
 
Så jag googlade lite och hittade den som kommer att vara min PT under de nästkommande två månaderna. (OBS! Jag får inte betalt för att prata om det här) Det har nu gått drygt en vecka och jag har fått så himla mycket för pengarna. Jag är fullspäckad av information och nytänk. Mitt mål är att hitta ett sätt att få in mer hälsosamma vanor i vardagen och att stärka kroppen. Hittills har det varit jätteroligt. Och maten är så himla god och enkel att göra, så jag längtar till varje mål. Jag kämpar just nu med att få till rutinerna ordentligt, för jag måste planera mina veckor på ett helt annat sätt än förr. Fightas också med sockersuget om eftermiddagarna. Tränaren Caroline ger feedback på det jag gör och är väldigt förstående när det gäller småbarnslivets nycker. Hon har tränat många mammor. Jag hoppas att sommaren är ett bra tillfälle att påbörja den här nya livsstilen, för om jag känner mig själv rätt kommer motivationen störtdyka i samband med novembermörkret. Bäst att vara väl förberedd.
 
Något jag chockades lite av var när jag skulle ta bild på min kropp (endast för eget bruk) för att mäta resultaten. Jag är verkligen ur form! Min hållning gör att jag snart ser ut som en vandrande fällkniv. Det är ju inte varje dag man får se sig själv från sidan och bakifrån, men jag kände bara att det verkligen inte är en stark och glad kropp jag har. Detta måste åtgärdas, annars blir inte ålderdomen kul. Fram tills nu har jag inte brytt mig nämnvärt om mina skavanker, men nu tänker jag att jag kanske borde engagera mig lite. Ge mig lite kärlek.
 
Förlåt, lilla kropp, för att jag övergivit dig. Nu ska du få ordenlig mat och en rejäl släng träningsvärk så att du känner att du lever.
 
 
Personligt | Hälsa, Träning | |
Upp